Sjokolademuffins med marengskrem

Sjokolademuffins med marengskrem

Deilige sjokolademuffins toppet med marengs- og sjokoladefyll.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Sjokolademuffins

200 g

hvetemel

60 g

kakao

1 ts

natron

0.5 ts

bakepulver

0.5 ts

salt

2 stk

Store egg

250 g

sukker

1 ts

Vaniljepaste

170 g

Ekte majones

Hvit vaniljefluff

1 dl

vann

225 g

sukker

3 ss

sukker

120 g

Flytende glukose

150 g

eggehvite

1 ts

Vaniljepaste

Slik gjør du det:

Sjokolademuffins
Sett ovnen på 165 °C. Gjør klar to muffinsbrett med til sammen 16 papirformerog sett dem til side så lenge.
Sikt sammen mel, kakao, natron, bakepulver og salt og sett det til side sålenge.
Ha egg, sukker og vaniljeekstrakt eller vaniljesukker i en mikserbolle og miks i5 minutter på middels hastighet.
Skrap innsiden av bollen med en slikkepottog miks i 5 minutter til, men nå på høy hastighet.
Skrap innsiden av bollen igjen, tilsett majones og miks bare til den er godtblandet inn.
Sikt melblandingen inn i røren i to omganger sammen medvann eller kaffe, og vend alt forsiktig sammen med en slikkepott.
Miks det i maks 30 sekunder
Eller vend alt forsiktig sammen med en slikkepott.
Fordel røren i de 16 papirformene, de skal være ¾ fulle.
Bruk gjerne enmiddels stor iskremskje til dette, da er det enklere å få lik mengde røre i hver form.
Stek kakene på midterste rille i 20–25 minutter, tiden avhenger av ovnen dubruker. Sjekk med en kakepinne om de er ferdig stekt.
Hvis det henger våtrøre på pinnen når du tar den ut, trenger de noen ekstra minutter i ovnen.
Avkjøles på rist.
Vaniljemarengs
Ha vann, 225 gram sukker og flytende glukose i en liten kjele. Sett kjelen påmiddels varme og rør litt i blandingen til sukkeret er oppløst.
Det er viktig atsukkeret er helt oppløst for å få en fin fluff.
Hvis det har kommet sukkerkornpå innsiden av kjelen, kan du børste dem nedover med en pensel dyppet i kaldtvann.
Slutt å røre, og la sukkerlaken koke til den når 117 °C.
I mellomtiden heller du eggehviter i en ren mikserbolle. Visp eggehvitene påmiddels hastighet og tilsett 3 ss sukker, en skje om gangen.
Når sukkerlakener 117 °C tar du kjelen av varmen. Hell sukkerlaken i en tynn stråle over i bollen med eggehvitene som vispes.
Tilsett vaniljeekstrakt og visp videre ica. 5–7 minutter.
Ta fram en sprøytepose med en stor rund tipp. Ha vaniljefluff i posen og sprøytden på toppen av hver muffins.
Begynn ytterst, og sprøyt fluff i en sirkel rundthele kanten. Gå så en runde til,  ca.  i 4- 6 «swirls» på toppen.
Ha godt press på sprøyteposenhele tiden.
Sett dem så i fryseren mens du gjør klar sjokoladetoppingen.
Smelt sjokoladen sammen med olje, og avkjøl så blandingen i 15 minutter.
Ta muffinseneut av fryseren og dypp hver av dem i den smeltede sjokoladen. Alternativt kan du sette muffinsene på en rist og ringle over sjokoladen med en skje.
La sjokoladetrekket stivne helt før servering.
TIPS: Om du pynter med gullblader på toppen, må du legge den på etter at sjokoladennesten er tørr.