Sjokoladepai
Nydelig pai fylt med verdens beste sjokoladefyll!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
125 g
smør250 g
hvetemel30 g
sukker2 stk
eggeplommer2 ss
vann, kaldtSjokoladefyll
300 g
kokesjokolade4 stk
egg1.5 dl
sukker1 dl
sirup, lys0.5 dl
smør, smeltetPynt
50 g
pekannøtter eller valnøtterMelisdryss
Slik gjør du det:
Smuldre smør og mel og ha i sukker. Rør inn eggeplommer og vann. Bland gjerne deigen i en food processor. Sett deigen kaldt i 1/2 time.
Trykk deigen ut i en paiform. Skjær vekk overflødig deig. Stek bunnen ved 200 grader i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
Brekk sjokoladen i biter og smelt dem i en bolle som står i en kjele med kokende varmt vann. Rør forsiktig i sjokoladen når den er smeltet.
Ha sjokoladen i en bolle sammen med egg, sukker, sirup og smeltet smør. Rør alt sammen til en jevn røre og fyll den i paiskallet.
Sett paien på nederste rille i stekeovnen ved 180 grader og stek i 35-40 minutter. Legg på halve nøtter til pynt etter ca 15 minutter, slik at de ikke faller ned i sjokoladefyllet.
Paien kan gjerne lages dagen før servering.