Sjokoladepai
Christopher Sjuve
45 minutter
Form og paiIngredienser
4 porsjoner
100 g
pekannøtter100 g
sjokolade1 ss
kakao3 ts
honning1 ss
rom30 g
smør, usaltet40 g
sjokolade, mørk1 stk
appelsinSjokoladefyll:
200 g
sjokolade, mørk30 g
smør, usaltet3 stk
eggeplomme1.25 dl
kremfløte2.5 dl
fløte30 g
mandlerSlik gjør du det:
Smelt sjokoladen og rør den sammen med smøret. Hakk nøtter, kjeks og bland det i. Rør til en jevn og smidig masse Trekk deigen ut i en paiform og still den kaldt til den har stivnet. Rør sjokolade, smør og kremfløte til det har smeltet til en jevn masse. Ta av varmen og avkjøl litt. Pisk kremfløte med eggeplommer, appelsinskall og hakkete mandler. Vend dette inn i sjokolademassen. Sett massen i kjøleskap til den har stivnet.