Sjokoladepudding
Denne oppskriften er like god som dessert som til kakefyll
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
75 g
sukker2 ss
maisenna0.25 ts
salt2 ss
kakaopulver2 stk
eggeplommer5 dl
h-melk120 g
sjokolade, mørk15 g
smør, usaltetSlik gjør du det:
Hell sukker, maisenna, salt og kakao ien kjele og rør det godt sammen. Tilsett eggeplommene og pisk alt lett sammen.
Rør innmelk og sett kjelen på komfyren på middels varme. La den stå i 8 minutter mens du rører hele tiden.
Ta kjelen av platen, tilsett sjokolade og smør og rør det godtsammen.
Hell blandingen gjennom en sil og over i en bolle.
Sett bollen i en større bolle fylt med kaldt vann, dablir blandingen raskt avkjølt.
Dekk med plastfolie og sett den kaldt noen timer, eller fordel blandingen i søte miniglass og sett dem kaldt i noen timer før servering.