Sjokoladespån
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
BakverkIngredienser
1 porsjon
125 g
havregryn, lettkokte125 g
sukker0.5 dl
sirup75 g
smør0.5 dl
kaffefløte100 g
hvetemel0.5 ts
bakepulverSlik gjør du det:
- Havreflarn med sjokolade Kakene er uten egg. For de som ikke tåler melk: Erstatt kokesjokoladen med sjokolade uten melk (helsekostforretninger) og kaffefløte erstattes med vann. Kakene kan bakes med glutenfritt mel og glutenfri havregryn, pass på at sjokoladen ikke inneholder mel. 1 porsjon = 50-60 stk Bland alt sammen til en jevn røre. Sett på bakepapirkledt stekebrett med hjelp av to teskjeer. Kakene flyter ut understeking, ha god avstand mellom dem. Stek på midterste rille i varm stekeovn 175 ºC i ca 8 min. Avkjøl kakene litt før de fjernes fra stekebrettet og legges på rist. Avkjøl helt og oppbevar i tett kakeboks. Oppskrift innsendt av Yngvild i Nord Norge.