
Skyer av marengs og sjokolade
Mmmarengs! Enten du nyter dem som de er, knuser dem over iskremen eller annen dessert, kommer disse deilige marengsene med sjokolade garantert til å falle i smak. Oppskriften gir 35 stk.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Vanilla bean frosting
7 stk
eggehvite5 dl
sukker1 stk
vaniljestang, bare frøeneTilbehør
100 g
Smeltet sjokolade eller 2-3 ss 100% kakao75 stk
Mandler, hakkede (frivillig)Slik gjør du det:
Forvarm ovnen til100 ˚C.
Lag vanilla bean frosting.
Smelt sjokoladen og avkjøl den helt.
Ringleden avkjølte sjokoladen (eller dryss over 100 % kakao om du bruker det) på toppen av marengsrøren og bland litt med en slikkepott, rør sammen kun 2-3 ganger, slik at du ser de fine sjokoladestripene i røren.
Bruker du nøtter, mandler eller annet er det best å blande dette inn i marengsen før du tilsetter sjokolade, slik at det blir godt fordelt.
Bruk en iskremskje og lag små kuler på et bakebrett.
Stek marengsene på 100 grader i 2 timer, bruk gjerne varmluft slik at du kan steke flere brett samtidig.Slå av ovnen etter 2 timer å la disse stå i ovnen til dagen etterpå.