Skyer av marengs og sjokolade

Skyer av marengs og sjokolade

Mmmarengs! Enten du nyter dem som de er, knuser dem over iskremen eller annen dessert, kommer disse deilige marengsene med sjokolade garantert til å falle i smak. Oppskriften gir 35 stk.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Vanilla bean frosting

  • 7 stk

    eggehvite
  • 5 dl

    sukker
  • 1 stk

    vaniljestang, bare frøene
  • Et par dråper konditorfarge
  • Tilbehør

  • 100 g

    Smeltet sjokolade eller 2-3 ss 100% kakao
  • 75 stk

    Mandler, hakkede (frivillig)
  • Slik gjør du det:

    Forvarm ovnen til100 ˚C.
    Lag vanilla bean frosting.
    Smelt sjokoladen og avkjøl den helt.
    Ringleden avkjølte sjokoladen (eller dryss over 100 % kakao om du bruker det) på toppen av marengsrøren og bland litt med en slikkepott, rør sammen kun 2-3 ganger, slik at du ser de fine sjokoladestripene i røren.
    Bruker du nøtter, mandler eller annet er det best å blande dette inn i marengsen før du tilsetter sjokolade, slik at det blir godt fordelt.
    Bruk en iskremskje og lag små kuler på et bakebrett.
    Stek marengsene på 100 grader i 2 timer, bruk gjerne varmluft slik at du kan steke flere brett samtidig.Slå av ovnen etter 2 timer å la disse stå i ovnen til dagen etterpå.