Småkakehorn med mandler

Småkakehorn med mandler

Dette er nydelig småkaker med søt fasong! Mandler i deigen gir god smak. Glasur og kakestrøssel gjør kakene ekstra dekorative.

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

  • 100 g

    mandler
  • 250 g

    hvetemel
  • 1 ts

    bakepulver
  • 100 g

    sukker
  • 200 g

    smør
  • 1 stk

    eggeplomme
  • 2 ss

    melk
  • Glasur

  • 2 dl

    melis
  • 1 ss

    vann
  • 40 g

    kakestrøssel
  • Slik gjør du det:

    Skåld og mal mandlene.
    Bland mandlene med mel, bakepulver og sukker. Smelt smøret og ha i sammen med eggeplomme som er pisket sammen med melken. Kna raskt sammen til en deig.
    Trill deigen ut til en pølse. Del pølsen opp i jevnstore biter. Form til små horn som legges på bakepapirdekkede stekeplater.
    Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 min. Avkjøl kakene helt.
    Lag tynn melisglasur og glaser kakene. Dryss over litt kakestøssel til pynt.
    La kakene stå kaldt til melisglasuren har stivnet.