Småkakehorn med mandler
Dette er nydelig småkaker med søt fasong! Mandler i deigen gir god smak. Glasur og kakestrøssel gjør kakene ekstra dekorative.
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
100 g
mandler250 g
hvetemel1 ts
bakepulver100 g
sukker200 g
smør1 stk
eggeplomme2 ss
melkGlasur
2 dl
melis1 ss
vann40 g
kakestrøsselSlik gjør du det:
Skåld og mal mandlene.
Bland mandlene med mel, bakepulver og sukker. Smelt smøret og ha i sammen med eggeplomme som er pisket sammen med melken. Kna raskt sammen til en deig.
Trill deigen ut til en pølse. Del pølsen opp i jevnstore biter. Form til små horn som legges på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 min. Avkjøl kakene helt.
Lag tynn melisglasur og glaser kakene. Dryss over litt kakestøssel til pynt.
La kakene stå kaldt til melisglasuren har stivnet.