Smakfulle fastelavnsboller
Jeg har tidligere lagd fastelavnsboller, og jeg var usikker på om jeg igjen skulle lage «vanlige» boller med krem eller om jeg skulle finne på noe nytt. Morsomt som jeg synes det er å lage noe nytt, falt valget på det siste alternativet.
Oppskrift av: Tove Holter
Ingredienser
550 g
mel100 g
Brun farin1 ts
vaniljesukker3 dl
skummet melk1 stk
egg25 g
fersk gjær100 g
Bremykt steke og bake, romtemperert40 g
Finhakket kandisert ingefær (stem ginger)40 g
ingefærsirup (fra glasset til de kandiserte ingefærene)1 stk
egg til penslingBlåbærkompott
500 g
Frosne blåbær300 g
sukker25 g
Maizena2 ss
vannSlik gjør du det:
Dette ble 12 smakfulle fastelavnsboller.
Før du spør; ja, deigen er bløt.
Bland mel, brunt sukker og vaniljesukker. Hell deretter i melk og egg, og bland godt. Mens kjøkkenmaskinen går, has smuldret fersk gjær oppi. Deretter has smøret (terningene) oppi, has oppi litt og litt, og til slutt den finhakkede ingefæren og sirupen.
Deigen stod til heving på en lun plass i 1 time. Etter utelting og bolleforming, ble bollene satt til etterheving i 30 minutter.
Pensle bollene og stek på 220 grader i 14 minutter.
Bollene ble servert med stivpisket kremfløte og blåbærkompott.
Blåbærkompott
Jeg tinablåbæra i en kjele sammen med sukkeret. Når alt var tina, skrudde jeg opp varmen og tilsatte maizena utrørt i vann. Dette småkokte i ca. 5 minutter slik at den tykner. Følg med, slik at det ikke blir for tykt. Settes til avkjøling.
Juster mengde blåbærkompott og krem etter behov.