Smuldrepai med epler
Denne deilige smuldrepaien med epler er perfekt å servere i sommervarmen...
Oppskrift av: Anita Bakker
60 minutter
Form og paiIngredienser
5 dl
vaniljekrem3 stk
epler1 ts
kanel2 ss
brunt sukkerSmuldrepai
2.5 dl
hvetemel125 g
smør200 g
marsipan40 g
mandelflak1 ss
sukkerSlik gjør du det:
Fordel vniljekremen i bunnen på en ildfast form.
Skrell og rens eplene.
Del eplene i båter som legges over vaniljekremen i formen.Dryss kanel og sukker over eplebitene.
Ha melet i en kjøkkenmaskin.
Tilsett mykt smør i klatter og marsipanen oppdelt i biter. Kjør til smøret og marsipanen fordeler seg jevnt i melet og du får en smulete deig.
Smuldre deigen over eplene i formen.
Dryss over mandelflak og sukker.
Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.