Smuldrepai med epler

Smuldrepai med epler

Denne deilige smuldrepaien med epler er perfekt å servere i sommervarmen...

Oppskrift av: Anita Bakker
60 minutter
Form og pai

Ingredienser

  • 5 dl

    vaniljekrem
  • 3 stk

    epler
  • 1 ts

    kanel
  • 2 ss

    brunt sukker
  • Smuldrepai

  • 2.5 dl

    hvetemel
  • 125 g

    smør
  • 200 g

    marsipan
  • 40 g

    mandelflak
  • 1 ss

    sukker
  • Slik gjør du det:

    Fordel vniljekremen i bunnen på en ildfast form.
    Skrell og rens eplene.
    Del eplene i båter som legges over vaniljekremen i formen.Dryss kanel og sukker over eplebitene.
    Ha melet i en kjøkkenmaskin.
    Tilsett mykt smør i klatter og marsipanen oppdelt i biter. Kjør til smøret og marsipanen fordeler seg jevnt i melet og du får en smulete deig.
    Smuldre deigen over eplene i formen.
    Dryss over mandelflak og sukker.
    Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.