Snickerskake i langpanne med karamell og havsalt
Snickerskake med hjemmelaget karamellsaus... mmm
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Havregrynbunn
100 g
mandler300 g
Smeltet smør360 g
havregryn7.5 g
bakepulver255 g
sukker1 stk
Stort egg1 ts
vaniljesukkerSalt karamellsaus
280 g
sukker85 g
vann170 g
kremfløte1 ts
Vanilje1 klype
saltFyll
2 porsjon
Salt karamellsaus275 g
Salte peanøtterTopping
250 g
Mørk sjokolade1 dæsj
havsaltSlik gjør du det:
Fremgangsmåte bunn
Forvarm oven til 200°C
Ta fram en stor langpanne ca. 30 x 40 cm dekk det med bakepapir i bunnen.
I en stor bolle, ha i smeltet smør, og havregryn (gluten free) bland det godt sammen.
La det hvile i 5 minutter.
Tilsett så sukker og bakepulver og bland det godt sammen.
Tilsett egg og vanilje og bland det godt sammen med en slikkepott.
Fordel røren I en langpanne.
Stek det i cirka 12 minuter
Avkjøl bunnen I circa 10 minutter
Fremgangsmåte karamellsaus
Mål opp kremfløten og sett den til side.
Ha sukker og vann i en liten tykkbunnet kjele og bland det sammen.
Sett kjelen på middels varme og rør hele tiden inntil du ser at sukkeret er helt oppløst.
Når sukkeret er helt oppløst slutt å røre;
Men fortsett å koke sukkerblandingen til den har fått en nokså mørk karamellfarge.
Jo mørkere i farge jo bitrere karamell, smak og behag, prøv deg frem.
Ta kjelen av varmen og tilsett kremfløten i tre omganger.
Rør godt mellom hver gang.
Blandingen kommer til å boble nokså mye, så vær forsiktig så du ikke brenner deg.
Når du har en jevn og fin saus tilsettessalt, jeg foretrekker maldonsalt,
Og vanilje jeg bruker heter vanilla bean paste, fins å kjøpe hos cacas.no
Rør godt og avkjøl helt.
Hell karamellen over i et norgesglass eller beholder som er lufttett.
Oppbevar i kjøleskapet i opp til tre måneder eller bruk med en gang.
Hvis du har oppbevart karamell saus i kjøleskapet så kan du ta den ut en times tid før den skal bruke, da vil den myke seg opp.
Snickersbar
Når karamellsausen er klar, tilsetter du salte peanøtter med en gang.
Fordel røren raskt over havregrynbunnenmed hjelp av en slikkepott.
Legg hakket sjokolade over karamellen, og la det hvile til du ser at sjokoladen er smeltet.
Dryss over med havsalt og sett bakeformen i kjøleskapet over natten så du fården gode smaken.