Snickerskake
Spennende langpannekake med peanøtter, karamellsaus og sjokoladeglasur! Smaker like digg som Snickers!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Kakebunn
2 stk
egg2 dl
sukker150 g
smør1.5 dl
melk4.5 dl
hvetemel2 ts
vaniljesukker2 ts
bakepulverKaramelltopping
1 dl
sukker1 dl
sirup, lys1 dl
kremfløte100 g
smør1 ts
vaniljesukker3 dl
peanøtterSjokoladeglasur
150 g
smør2 ss
kakao2 ts
vaniljesukker6 dl
melisSlik gjør du det:
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Smelt smør og tilsett det i melken. Bland det tørre og vend det inn i eggedosisen, vekselsvis med smørmelken.
Hell røren i en bakepapirkledd langpanne (20 x 25 cm) og stek kaken på nederste rille ed 175 grader i ca. 30 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl kaken.
Karamelltopping: Ha sukker, sirup og fløte i en liten kasserolle. La koke under stadig omrøring i ca. 10 min. Trekk kasserollen av platen. Visp inn kaldt smør i terninger, en om gangen, og vaniljesukker til slutt. Avkjøl karamellsausen litt før den fordeles over kaken. Dryss over peanøtter.
Sjokoladeglasur: Smelt smøret i en kasserolle og rør inn resten av ingrediensene. La glasuren bli lunken før den fordeles over kaken.