Snickerskake
Nok en deilig variant av snickerskaken! Oppskriften passer til en rund kakeform på 22 cm.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
3 stk
Eggehviter170 g
sukker150 g
Salte peanøtter100 g
Ritz-kjeks2 ts
vaniljesukker1 ts
bakepulverSjokoladekrem
50 g
smør50 g
melis150 g
sjokolade3 stk
eggeplommerPisket kremfløte
3 dl
fløtePynt:
Peanøtter, hakket
Slik gjør du det:
Pisk eggehviter stive og tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsetter og piske.
Ha kjeks og peanøtter i en hurtigmikser og kjør til det er finhakket. Ha i vaniljesukker og bakepulver og bland alt forsiktig inn i marengsen.
Ha røren i en smurt kakeform, ca. 22 cm i diameter. Stek midt i ovn ved 180° i ca. 25 min.
Smelt smøret på svak varme. Tilsett hakket sjokolade og la sjokoladen smelte i smøret og rør forsiktig inn melis. Sett til side og pisk inn eggeplommene. Fordel sjokoladekremen over kakebunnen.
Pisk fløten stiv og bre den over sjokoladekremen. Dryss på peanøtter og hakket kokesjokolade.