Snickerskake

Snickerskake

Nok en deilig variant av snickerskaken! Oppskriften passer til en rund kakeform på 22 cm.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

3 stk

Eggehviter

170 g

sukker

150 g

Salte peanøtter

100 g

Ritz-kjeks

Sjokoladekrem

50 g

smør

50 g

melis

150 g

sjokolade

Pisket kremfløte

3 dl

fløte

Pynt:

Peanøtter, hakket

Slik gjør du det:

Pisk eg­ge­hvi­ter sti­ve og til­sett litt og litt av suk­ke­ret mens du fort­set­ter og pis­ke.
Ha kjeks og pea­nøt­ter i en hur­tig­mik­ser og kjør til det er fin­hak­ket. Ha i va­nil­je­suk­ker og ba­ke­pul­ver og bland alt for­sik­tig inn i ma­reng­sen.
Ha rø­ren i en smurt ka­ke­form, ca. 22 cm i dia­me­ter. Stek midt i ovn ved 180° i ca. 25 min.
Smelt smø­ret på svak var­me. Til­sett hak­ket sjo­ko­la­de og la sjo­ko­la­den smel­te i smø­ret og rør for­sik­tig inn me­lis. Sett til side og pisk inn eg­ge­plom­me­ne. For­del sjo­ko­la­de­kre­men over ka­ke­bun­nen.
Pisk flø­ten stiv og bre den over sjo­ko­la­de­kre­men. Dryss på pea­nøt­ter og hak­ket ko­ke­sjo­ko­la­de.