Snop

Snop

Oppskrift av: Trond Moi
60 minutter
Konfekt

Ingredienser

"After Eight"

0.5 kg

sukker

Franske karameller

1 ss

smør

Slik gjør du det:

"After Eight": Kjelen må være helt ren, gni gjerne med en halv sitron først for å rense den. Et par dl med vann kokes opp sammen med et halvt kilo sukker. Ta bort skummet som legger seg på toppen og pensle sidene med kaldt vann for å unngå at sukkeret svir seg fast i sidene. Ta to fingre i kaldt vann for så å dyppe i kjelen. Dette for å kjenne om massen er klar (seig). Drypp noen dråper med peppermynteolje i en bolle og hell massen over. Hell så massen på en kjøkkenbenk eller på en stålplate. Med en stekespade eller sparkel skyves massen frem og tilbake til den får en hvit farge. Denne rulles til en pølse. Kuttes i skiver og settes kaldt i kjøleskapet en liten stund. Dyppes så i smeltet mørk sjokolade. Franske karameller: På sukkeret som er igjen kan karameller lages. Hold sukkeret varmt, så det ikke stivner. Hell i en dæsj med fløte. En god dæsj med glykose røres så inn. Til slutt 2 ts med kakao. Hell litt av massen i kaldt vann. Klumper den seg, er den ferdig. Rør inn 1 ss smør og massen er nå klar til avkjøling. Folie brettes til en firkant og massen helles over til avkjøling. Når den er kald nok, kuttes den i firkanter.