Solskinnsboller med vaniljekrem, appelsin og kanel i svingene
Her er Wenche Andersens supre oppskrift. Pass på! Det blir mye boller av den her...
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
BakverkIngredienser
5 dl
appelsinjuice250 g
smør3 dl
sukker2 stk
egg100 g
gjær for søte deiger3 ts
kardemomme2.1 kg
hvetemelFyll
1 stk
appelsin, finrevet skall4 ts
kanel2 ss
sukker, bruntSlik gjør du det:
Smelt smør, tilsett melk/vann og juice og varm til "fingervarm". Rør ut gjæren i litt av væsken (tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet). Rør eggene ut i resten av melken. Ha alt det tørre i bakebollen og tilsett væske mens maskinen går. Elt deigen i maskin i 8-10 min, til den blir glatt, smidig og blank. Dekk til bakebollen og sett til hvil/ heving i 30-40 min. Ha deigen ut på bakebordet, del i to emner og kjevle hvert hver del ut til et rektangel. Dryss over en blanding av brunt sukker, kanel og finrevet skall av appelsin (kun det gule). Rull sammen. Skjær i skiver som til kanelboller og sett på bakepapirkledt stekebrett. Dekk med et klede og la etterheve i ca 30 min. Lag en grop i hver bolle og legg i 1 ss vaniljekrem i hver bolle. Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 230 o C i 8-10 min. Avkjøl på rist.