Sommerbuffet

Sommerbuffet

Oppskrift av: Wenche Andersen

Ingredienser

Focaccia: Til en langpanne, halver oppskriften om du ønsker et mindre brød

  • 1 pk

    gjær (50 gram)
  • 1 l

    vann, lunkent
  • 1.5 ss

    honning
  • 1.5 dl

    olivenolje
  • 2.2 l

    hvetemel
  • 1.5 ts

    salt
  • flak salt evt. rosmarin til dryss
  • Tomatsalat med mozzarella og frisk basilikum:

  • 6 stk

    solmoden tomat
  • 2 stk

    mozzarella i lake
  • 2 stk

    sjalottløk
  • basilikum, frisk
  • salt
  • pepper, sort og nykvernet
  • 2 ss

    olivenolje
  • 1 ss

    balsamicoeddik
  • Lime- og basilikummarinert røkelaks:

  • 100 g

    røkelaks, helt stykke
  • 2 ss

    hakket frisk basilikum
  • 1 ss

    hakket frisk rosmarin
  • 1 stk

    lime, saften
  • 2 ss

    olivenolje
  • pepper, sort og nykvernet
  • Potetsalat med kesam og epler:

  • 8 stk

    poteter
  • 2 stk

    eple
  • 3 stk

    vårløk
  • 1 beger

    kesam
  • 2 ss

    sennep, søt
  • salt og pepper
  • 0.5 stk

    sitron, saften av den
  • 0.5 stk

    sitron, saften av den
  • 1.5 ts

    sukker
  • gressløk
  • Slik gjør du det:

    Focaccia: Løs gjæren opp i lunkent vann ( tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet). Tilsett honning, ½ dl olivenolje, mel og salt. Elt godt, deigen skal ha konsistens som en tykk grøt. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca. 30 min til dobbel størrelse. Fordel deigen over i en bakepapirkledt langpanne. Klapp deigen til den dekker langpannen. Dekk med klede lelr plastfilm og sett til heving 40-50 min. Hell overolivenolje, lag huller i deigen med fingertuppenene og dryss over litt flaksalt. Stek på nederste rille i varm stekeovn 225 oC i ca 30min Legg over fersk rosmarin når det gjenstår 6-7 min av steketiden. Avkjøl på rist. Spekematsnacks: Tynne skiver av god spekeskinke surres rundt tuppen av grissini (kjøpes i butikken, lange fingertykke italienske sprø brød/ kjeks). Kjøttboller: Hjemmelagede eller ferdigkjøpte kjøttboller som stekes i panne med litt olje, finhakket løk, hvitløk, ev chili , urtekrydder og chilisaus. Tomatsalat med mozzarella og frisk basilikum: Del tomatene i skiver og legg lagvis med mozzarella i skiver, finhakket sjalottløk og frisk basilikum. Krydre med salt og pepper og drypp over olivenolje og balsamicoeddik. Lime- og basilikummarinert røkelaks: Skjær laksen i strimler og legg i en bolle. Tilsett finhakkede urter, saft av lime og olivenolje. Vend lett sammen og la laksen stå og trekke smak med romtemperatur i ca 30 min før servering. Lages den dagen før sett den kaldt i kjøleskapet. Vannmelon med spekeskinke: Skjær vannmelon i små trekanter. Fest en skive spekeskinke rundt. Ost og frukt: Træ ost i treninger og frukt/ jorbær på cocktailpinner. Dessert: Jordbær med innkokt balsamicoeddik og en klikk mascarpone (italiensk kremost) eller kremost naturell, smaksatt med skall og saft av lime eller sitron og litt melis/sukker.