![Sommerbuffet](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fstatic.klikk.no%2Frecipe%2F2008.08.27%2F50577b15d05abede063e0b98%2F045525_BIG.jpg&w=3840&q=75)
Sommerbuffet
Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Forretter og småretterIngredienser
Focaccia: Til en langpanne, halver oppskriften om du ønsker et mindre brød
1 pk
gjær (50 gram)1 l
vann, lunkent1.5 ss
honning1.5 dl
olivenolje2.2 l
hvetemel1.5 ts
saltTomatsalat med mozzarella og frisk basilikum:
6 stk
solmoden tomat2 stk
mozzarella i lake2 stk
sjalottløk2 ss
olivenolje1 ss
balsamicoeddikLime- og basilikummarinert røkelaks:
100 g
røkelaks, helt stykke2 ss
hakket frisk basilikum1 ss
hakket frisk rosmarin1 stk
lime, saften2 ss
olivenoljePotetsalat med kesam og epler:
8 stk
poteter2 stk
eple3 stk
vårløk1 beger
kesam2 ss
sennep, søt0.5 stk
sitron, saften av den0.5 stk
sitron, saften av den1.5 ts
sukkerSlik gjør du det:
Focaccia: Løs gjæren opp i lunkent vann ( tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet). Tilsett honning, ½ dl olivenolje, mel og salt. Elt godt, deigen skal ha konsistens som en tykk grøt. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca. 30 min til dobbel størrelse. Fordel deigen over i en bakepapirkledt langpanne. Klapp deigen til den dekker langpannen. Dekk med klede lelr plastfilm og sett til heving 40-50 min. Hell overolivenolje, lag huller i deigen med fingertuppenene og dryss over litt flaksalt. Stek på nederste rille i varm stekeovn 225 oC i ca 30min Legg over fersk rosmarin når det gjenstår 6-7 min av steketiden. Avkjøl på rist. Spekematsnacks: Tynne skiver av god spekeskinke surres rundt tuppen av grissini (kjøpes i butikken, lange fingertykke italienske sprø brød/ kjeks). Kjøttboller: Hjemmelagede eller ferdigkjøpte kjøttboller som stekes i panne med litt olje, finhakket løk, hvitløk, ev chili , urtekrydder og chilisaus. Tomatsalat med mozzarella og frisk basilikum: Del tomatene i skiver og legg lagvis med mozzarella i skiver, finhakket sjalottløk og frisk basilikum. Krydre med salt og pepper og drypp over olivenolje og balsamicoeddik. Lime- og basilikummarinert røkelaks: Skjær laksen i strimler og legg i en bolle. Tilsett finhakkede urter, saft av lime og olivenolje. Vend lett sammen og la laksen stå og trekke smak med romtemperatur i ca 30 min før servering. Lages den dagen før sett den kaldt i kjøleskapet. Vannmelon med spekeskinke: Skjær vannmelon i små trekanter. Fest en skive spekeskinke rundt. Ost og frukt: Træ ost i treninger og frukt/ jorbær på cocktailpinner. Dessert: Jordbær med innkokt balsamicoeddik og en klikk mascarpone (italiensk kremost) eller kremost naturell, smaksatt med skall og saft av lime eller sitron og litt melis/sukker.