Sommerlig festkake med mandelbunn og bær

Sommerlig festkake med mandelbunn og bær

Her har du kaken som slår an ved enhver sommerfest! Kaken består av en lekker mandelbunn som fylles med vaniljekrem og pyntes med glaserte bær.

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

Mandelkake

6 stk

egg

3 dl

sukker

400 g

mandler

Fyll

Pynt

1.5 dl

kremfløte

300 g

bær

1 dl

rips- eller solbærgele

Slik gjør du det:

Mandelbunn

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Skåld mandlene og tørk dem godt. Mal mandlene i mandelkvern. Sikt sammen mel og bakepulver og bland dette med mandlene. Vend det tørre forsiktig inn i eggedosisen.
Hell deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 50-60 min (sjekk med en kakenål når kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Løsne den forsiktig fra formen med en skarp kniv og ta den ut av formen. Fjern bakepapiret og del kaken i to eller tre lag.

Fyll

Pisk kremfløten stiv. Bland litt med vaniljekremen og fyll mellom kakelagene. Bruk resten av kremen til å fordele jevnt over hele kaken.

Pynt

Strø kanten med mandelspon. Legg rikelig med bær på toppen av kaken. Smelt solbær- eller ripsgelé og øs den forsiktig over bærene med en spiseskje. La kaken stå i kjøleskapet til den skal serveres.