Sommerlig festkake med mandelbunn og bær
Her har du kaken som slår an ved enhver sommerfest! Kaken består av en lekker mandelbunn som fylles med vaniljekrem og pyntes med glaserte bær.
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
Mandelkake
6 stk
egg3 dl
sukker400 g
mandler2 ss
hvetemel2 ts
bakepulverFyll
1 dl
kremfløte5 dl
vaniljekremPynt
1.5 dl
kremfløte300 g
bær1 dl
rips- eller solbærgele2 dl
mandelflakSlik gjør du det:
Mandelbunn
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Skåld mandlene og tørk dem godt. Mal mandlene i mandelkvern. Sikt sammen mel og bakepulver og bland dette med mandlene. Vend det tørre forsiktig inn i eggedosisen.
Hell deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 50-60 min (sjekk med en kakenål når kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Løsne den forsiktig fra formen med en skarp kniv og ta den ut av formen. Fjern bakepapiret og del kaken i to eller tre lag.
Fyll
Pisk kremfløten stiv. Bland litt med vaniljekremen og fyll mellom kakelagene. Bruk resten av kremen til å fordele jevnt over hele kaken.
Pynt
Strø kanten med mandelspon. Legg rikelig med bær på toppen av kaken. Smelt solbær- eller ripsgelé og øs den forsiktig over bærene med en spiseskje. La kaken stå i kjøleskapet til den skal serveres.