Sommerlig kremkake
En sommerlig kremkake med friske bær smaker lett og friskt på varme solskinnsdager.
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
Sukkerbrød
5 stk
egg150 g
sukker150 g
hvetemel1 ts
bakepulverFyll og pynt
7 dl
kremfløte2 ss
vaniljesukker1 kurv
jordbær400 g
blåbær300 g
bringebærSlik gjør du det:
Pisk lys og tykk eggedosis av egg og sukker. Sikt i det tørre og bland forsiktig til en jevn deig.
Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30-35 min.
Avkjøl sukkerbrødet helt i formen. Skjær forsiktig langs kanten på formen med en kniv, og ta kaken ut av formen. Fjern bakepapiret og del kaken i 3 bunner. Dynk bunnene eventuelt med litt melk.
Pisk kremfløten og vaniljesukker til luftig krem.
Fyll og pynt kaken med krem og friske bær.