Sommerlig kremkake

Sommerlig kremkake

En sommerlig kremkake med friske bær smaker lett og friskt på varme solskinnsdager.

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

Sukkerbrød

  • 5 stk

    egg
  • 150 g

    sukker
  • 150 g

    hvetemel
  • 1 ts

    bakepulver
  • Fyll og pynt

  • 7 dl

    kremfløte
  • 2 ss

    vaniljesukker
  • 1 kurv

    jordbær
  • 400 g

    blåbær
  • 300 g

    bringebær
  • Slik gjør du det:

    Pisk lys og tykk eggedosis av egg og sukker. Sikt i det tørre og bland forsiktig til en jevn deig.
    Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30-35 min.
    Avkjøl sukkerbrødet helt i formen. Skjær forsiktig langs kanten på formen med en kniv, og ta kaken ut av formen. Fjern bakepapiret og del kaken i 3 bunner. Dynk bunnene eventuelt med litt melk.
    Pisk kremfløten og vaniljesukker til luftig krem.
    Fyll og pynt kaken med krem og friske bær.