Sørlandsboller
Disse bollene er helt uimotståelig!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
50 g
gjær150 g
smør5 dl
melk1.5 dl
sukker1.5 l
hvetemelFyll:
1 stk
Vaniljestang eller vaniljesukker4 dl
melk6 stk
eggeplommer0.5 dl
sukker1 ss
maisennaGlasur:
200 g
kokesjokolade, mørk1 ss
Delfiafett eller margarinSlik gjør du det:
Smuldre gjær i en bolle. Smelt smør i en kjele og tilsett melken. Varm dette opp og tilsett i bollen sammen med gjæren. Rør ut gjæren, tilsett sukkeret og det meste av melet. Elt til en smidig og glatt deig.
La den heve i ca. 45 min.
Bak ut bollene og etterhev i 30 min. på et bakepapirkledd stekebrett.
Stek bollene ved 200 grader i ca. 15 min. Avkjøl bollene helt.
Skjær av toppen av bollene og legg lokkene til side. Ta ut en god del av innmaten. Fyll hullet med vaniljekrem og legg på lokket.
Smelt sjokolade og smør i vannbad, hell sjokoladesaus over bollene. La sjokoladen stivne før servering.