Søt og sur fiskesuppe

Søt og sur fiskesuppe

Denne suppen er meget elegant i smaken og inneholder nesten ingen kalorier. En flott forrett. Som de fleste asiatiske fiskesupper er også denne laget på kyllingbuljong, noe man ikke kjenner fra det europeiske kjøkken, men kombinasjonen er meget vellykket.

Oppskrift av: Anna Røer
45 minutter
Suppe

Slik gjør du det:

Legg tamarindterningen i en liten bolle, og hell på kokende vann. Terningen må være dekket av vannet. La det stå i en halv time, og mos tamarinden med en gaffel. Stryk dette gjennom en sil, ta vare på tamarindvannet og kast resten av tamarinden. Mål så opp tre spiseskjeer av tamarindvannet, og sett det til side. Kok opp kyllingbuljongen, og tilsett tamarindvann, limesaft, palmesukker, fiskesaus, tomater og selleriskivene. La suppen småkoke i fem minutter. Ta den av varmen, og tilsett fiskebitene, bønnespirer og chili. Legg lokk på, og la suppen stå og trekkei ca. to minutter. Dryss over frisk koriander, og server med én gang. TIPS: Prøv å få tak i asiatiske buljongterninger eller buljongpulver. De inneholder lite salt og ingen andre smakstilsetninger. Oppskriften er hentet fra "Asia" av Anna Røer (Gyldendal)