Søte jordbærmuffins med jordbærkrem

Søte jordbærmuffins med jordbærkrem

Nydelige cupcakes med en fantastisk god jordbærkrem!

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

Jordbærmuffins

100 g

smør

350 g

melis

2 stk

egg

2.5 dl

kremfløte

400 g

hvetemel

200 g

jordbær

Jordbærkrem

4.5 dl

kremfløte

5 ss

sukker

150 g

jordbær

4 pl

gelatin

Slik gjør du det:

Pisk mykt smør luftig med melis og vaniljesukker. Pisk inn eggene til en myk smørkrem. Sikt mel og bakepulver. Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med fløten til en jevn deig. Vend i jordbær delt opp i små biter.
Fordel deigen i muffinsformer som er satt i muffinsbrett til de er ca 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 15-20 min, eller til de er gjennomstekte og gyldne på toppen. Avkjøl helt.
Til jordbærkremen moses først jordbær med stavmikser til en klumpfri mos. Mål opp 150 g og varm dette opp forsiktig i en kjele. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 10 min. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme jordbærmosen. Avkjøl til blandingen er kald og tykk, men ikke stivnet.
Pisk kremfløten til stiv krem sammen med sukker og vaniljesukker. Pisk inn den kalde, tykke jordbærmosen. Farg kremen eventuelt med litt rød konditorfarge for å få sterkere farge.
Sprøyt jordbærkremen på muffinsene i vakre topper.