Søte jordbærmuffins med jordbærkrem
Nydelige cupcakes med en fantastisk god jordbærkrem!
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
Jordbærmuffins
100 g
smør350 g
melis2 ts
vaniljesukker2 stk
egg2.5 dl
kremfløte2 ts
bakepulver400 g
hvetemel200 g
jordbærJordbærkrem
4.5 dl
kremfløte5 ss
sukker1 ts
vaniljesukker150 g
jordbær4 pl
gelatinSlik gjør du det:
Pisk mykt smør luftig med melis og vaniljesukker. Pisk inn eggene til en myk smørkrem. Sikt mel og bakepulver. Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med fløten til en jevn deig. Vend i jordbær delt opp i små biter.
Fordel deigen i muffinsformer som er satt i muffinsbrett til de er ca 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 15-20 min, eller til de er gjennomstekte og gyldne på toppen. Avkjøl helt.
Til jordbærkremen moses først jordbær med stavmikser til en klumpfri mos. Mål opp 150 g og varm dette opp forsiktig i en kjele. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 10 min. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme jordbærmosen. Avkjøl til blandingen er kald og tykk, men ikke stivnet.
Pisk kremfløten til stiv krem sammen med sukker og vaniljesukker. Pisk inn den kalde, tykke jordbærmosen. Farg kremen eventuelt med litt rød konditorfarge for å få sterkere farge.
Sprøyt jordbærkremen på muffinsene i vakre topper.