Spagetti med scampi

Spagetti med scampi

Denne pastaretten kan du gjerne servere når du har gjester.

Christopher Sjuve
45 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Tin scampiene, ta av skallet og fjern den mørke tarmkanalen langs ryggen ved å snitte med en liten kniv. Kok pastaen i saltet vann med litt rapsolje. Del cherrytomatene i to og finhakk chili. Vask og rens spinaten for stilker. Varm opp 3 ss olivenolje i teflonpanne på svak varme, stek presset hvitløk og chili til de er blanke. Ha i tomatene og stek i 3 minutter. Tilsett hele spinatblader og grovhakket basilikum, hell på hvitvin. Slå av varmen og la det surre under lokk til pastaen er ferdig kokt. Varm imens 1 ss olivenolje på middels sterk varme, stek scampiene til de er rosa på begge sider, ca 1 minutt på hver side. Sil av fullkornpastaen og skyll i rennende vann når den er ferdig kokt. Bland scampiene med tomatblandingen, smak til med salt og pepper. Vend blandingen i pastaen og server rykende varm.

Kanskje disse også frister?