Spøkelseskake
Buu-huu! Spøkelser er noe de aller fleste barn elsker, og hvis de også elsker marengs, bør du lese videre.
Oppskrift av: Camilla Tubertini
60 minutter
KakeIngredienser
Slik gjør du det:
Lag spøkelsesmarengsene før du lager selve kaken. De kan bakes flere dager i forveien og oppbevares tørt og beskyttet. 1. Slik lager du marengsene: Bland eggehviter, sukker og sitronsaft i en tørr, ren bolle. Pisk med en håndmikser til røren er tykk (ca. 10 minutter). 2. Skru stekeovnen på 125 °C, og finn fram en bakeplate. Legg på et bakepapir, og fest det til platen med små marengsklatter i hvert hjørne. 3. Ha marengsrøren over i en plastpose. Klipp av et hjørne (klipp det litt mindre enn du tror behøves, det pleier å holde), og sprøyt topper. La platen stå i kjøleskapet i 15 minutter. 4. Ta platen ut, og form toppene til spøkelser med to skjeer. Stek dem i nedre del av ovnen i 50 minutter. 5. Nå kan du lage selve kaken. Ta fram spøkelsesmarengsene. Sprøyt litt sjokoladesaus på en skål, og mal øyne på spøkelsene med en bomullspinne. Bu-huu! 6. Stivpisk kremfløten. 7. Legg en marengsbunn på serveringsfatet. Dekk den med most banan eller et tynt lag med krem og bananskiver. Sprøyt på sjokoladesaus. Legg den andre marengsbunnen oppå. Legg vaniljeis og krem i klatter oppå, og sett på spøkelsene og lysene. Oppskriften er hentet fra boken "Millas festkaker"