Sprø nøttekake med sjokolade

Sprø nøttekake med sjokolade

Digg kake, som til og med er glutenfri!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Nøttebunn

  • 150 g

    hasselnøtter
  • 2.5 dl

    melis
  • 3 stk

    Eggehviter
  • Fyll

  • 150 g

    kokesjokolade
  • 5 dl

    fløte
  • 1 ts

    vaniljesukker
  • Slik gjør du det:

    Mal hasselnøttene og bland med melis.
    Visp eggehvitene stive og vend inn de malte nøttene.
    Lag 3 sirkler på et bakepapir, ca. 18 cm i diameter og fordel røren jevnt ut i sirklene.
    Stek bunnene i ovn ved 175° i ca. 15 min.
    Avkjøl på stekebrettet. Når de er litt avkjølt løsner du bunnene fra papiret.
    Kok opp 2 dl fløte.
    Grovhakk sjokoladen og ha den i en bolle.
    Hell den kokende fløten over og la det stå noen minutter til sjokoladen har smeltet. Rør til du får en tykk sjokoladekrem.
    Bre sjokoladekremen i tynt lag over bunnene.
    Pisk fløten stiv og fordel den mellom hver bunn.
    Topp kaken med krem, minttopper (eller annen sjokolade) og dryss over litt kakao.
    Pynt med sitronmelisseblader.