Sprø nøttekake med sjokolade
Digg kake, som til og med er glutenfri!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Nøttebunn
150 g
hasselnøtter2.5 dl
melis3 stk
EggehviterFyll
150 g
kokesjokolade5 dl
fløte1 ts
vaniljesukkerSlik gjør du det:
Mal hasselnøttene og bland med melis.
Visp eggehvitene stive og vend inn de malte nøttene.
Lag 3 sirkler på et bakepapir, ca. 18 cm i diameter og fordel røren jevnt ut i sirklene.
Stek bunnene i ovn ved 175° i ca. 15 min.
Avkjøl på stekebrettet. Når de er litt avkjølt løsner du bunnene fra papiret.
Kok opp 2 dl fløte.
Grovhakk sjokoladen og ha den i en bolle.
Hell den kokende fløten over og la det stå noen minutter til sjokoladen har smeltet. Rør til du får en tykk sjokoladekrem.
Bre sjokoladekremen i tynt lag over bunnene.
Pisk fløten stiv og fordel den mellom hver bunn.
Topp kaken med krem, minttopper (eller annen sjokolade) og dryss over litt kakao.
Pynt med sitronmelisseblader.