
Stekt brød med tomatsalat, ost, basilikumsaus og skinke
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Ingredienser
4 porsjoner
4 stk
store, gode skiver surdeigsbrød1 fedd
hvitløk300 g
ost(f.eks. jarlsberg, snøfrisk, mozzarella eller feta)6 stk
plommetomat(eller vanlig solmoden tomat)12 stk
cherrytomat0.5 stk
løk0.5 dl
olivenolje2 ss
hvitbalsamicoeddikeller urteedikk0.5 stk
slangeagurk, i skiver12 skiver
spekeskinkeBasilikumsaus
1 potte
basilikum, frisk2 dl
olivenolje, extra virginSlik gjør du det:
Begynn med å pensle brødskivene med olivenolje og stek skivene i en panne eller på stekebrett i stekeovn ved 225 C til skivene er gylne og sprø. Del hvitløksfedd i to og gni snittflaten mot brødskivene. Fortsett med basilikumsausen. Finhakk eller kjør basilikumbladene med litt olje i en hurtighakker. Smak til med salt og pepper ogeventuelt litt sitron. Resultatet skal bli en tykk, smakfull, grønn basilikumsaus. Del store tomater i båter og mindre tomater i to og legg i en arbeidsbolle, tilsett finhakket løk og litt salt og pepper. Del osten opp i mindre biter og fordel på brødskivene. Legg over agurk skåret i tynne skiver og legg over tomatene. Avslutt med spekeskinke, eventuelt litt salat vendt inn med litt olje og basilikumdressingen. Smørbrødene smaker best nylaget. Tips: Skal retten tilberedes litt før servering, anrett ost, tomater og agurk på et serveringsfat, og fordel basilikumsaus over. Server med brød og skinke.