Stekt ostekake med norske jordbær
Denne kaken er søt og fyldig med en passe sprø kakebunn, toppet med ferske, søte jordbær og en sydlig jordbærsaus.
Oppskrift av: Elin Larsen
Ingredienser
Slik gjør du det:
Kakebunn:Dekk en springform (22-24 cm i diameter) med bakepapir. Smelt smøret. Knus kjekssmulene i kjøkkenmaskin. Bland smør og kjekssmuler og fordel jevnt i bunnen på springformen. Stekes på 175 grader i ca 15 minutter. Avkjøl.
Ostemasse:Visp sammen kremost, mascarpone, sukker og vanilje. Visp inn ett og ett egg av gangen.
Ostekaken skal stekes i vannbad derfor må kakeformen klees med aluminiumsfolie (det sikreste er å dekke til med flere lag for å unngå at vann siver inn). Hell ostemassen i den avkjølte springformen og sett den i vannbad. Stekes på 150 grader i ca 1,5 time. Avkjøl. Oppbevar kaken kjølig til den skal serveres.
Syrlig jordbærsaus:Rensk bær og kutt de i skiver. Kok bærene på svak varme sammen med sukker og sirup noen minutter- til de blir myke. Sil bærene og press jordbærsaften ut. Smak til med limesaft og avkjøl.
Pynt: Legg ferske jordbær i en sirkel midt på kaken med noen mynteblad i mellom. Like før servering: hell over jordbærsausen eller server den ved siden av.