Stekt ostekake med norske jordbær

Stekt ostekake med norske jordbær

Denne kaken er søt og fyldig med en passe sprø kakebunn, toppet med ferske, søte jordbær og en sydlig jordbærsaus.

Oppskrift av: Elin Larsen

Ingredienser

Kakebunn:

225 g

Søt havrekjeks (Bixit)

100 g

smør

Ostemasse:

300 g

kremost

200 g

sukker

Frøene fra en vaniljestang

4 stk

egg

Syrlig jordbærsaus:

200 g

Norske jordbær

1 ss

sukker

60 g

Lys sirup

200 g

Ferske jordbær til pynt

Slik gjør du det:

Kakebunn:Dekk en springform (22-24 cm i diameter) med bakepapir. Smelt smøret. Knus kjekssmulene i kjøkkenmaskin. Bland smør og kjekssmuler og fordel jevnt i bunnen på springformen. Stekes på 175 grader i ca 15 minutter. Avkjøl.
Ostemasse:Visp sammen kremost, mascarpone, sukker og vanilje. Visp inn ett og ett egg av gangen.
Ostekaken skal stekes i vannbad derfor må kakeformen klees med aluminiumsfolie (det sikreste er å dekke til med flere lag for å unngå at vann siver inn). Hell ostemassen i den avkjølte springformen og sett den i vannbad. Stekes på 150 grader i ca 1,5 time. Avkjøl. Oppbevar kaken kjølig til den skal serveres.
Syrlig jordbærsaus:Rensk bær og kutt de i skiver. Kok bærene på svak varme sammen med sukker og sirup noen minutter- til de blir myke. Sil bærene og press jordbærsaften ut. Smak til med limesaft og avkjøl.
Pynt: Legg ferske jordbær i en sirkel midt på kaken med noen mynteblad i mellom. Like før servering: hell over jordbærsausen eller server den ved siden av.