Suksess Sarah i langpanne uten gluten og melk
Denne kaka er en crossover mellom Sarah Bernhard i langpane og suksessterte. Den er farlig god og så mektig at den holder til mange!
Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
90 minutter
Ingredienser
Mandelbunn
6 stk
Eggehvitter400 g
mandler400 g
sukker2 ts
bakepulverSjokolade
200 g
Sjokolade som tålesSjokoladekrem
6 stk
eggeplommer1 dl
vegetabilsk fløte190 g
sukker2 ss
kakao (kan sløyfes)225 g
Smøremyk rapskokos bakingTopping
50 g
Sjokolade som tåles2 klype
flaksaltSlik gjør du det:
Mandelbunn
Skill eggene og visp eggehvittene stive. Tilsett sukkeret litt etter litt og pisk til en stiv marengs. Mal mandlene sammen med bakepulver og bland dem forsiktig inn med en slikkepott, og fordel massen i en papirkledd langpanne. Stekes på 175 grader i ca 20 minutter.
Sjokolade
Finhakk sjokoladen så det nesten er bare bøss, og strø den jevnt over kaka rett fra ovnen. La sjokoladen smelte helt før du eventuelt jevner den til med en slikkepott eller skje. Sett kaka til avkjøling.
Krem
Rør sammen eggeplommer, soyamelk, sukker og vaniljesukker. Varm det hele opp over svak varme og la det koke til kremen tykner. Avkjøl kremen til den er helt rom-temperert og rør inn smøremyk rapskokos og siktet kakao. Du kan med fordel bruke en stavmikervisp. Sett kremen kaldt og bre den over avkjølt kake.
Topping
Topp kaka med grovhakket sjokolade og litt flaksalt
Tåler du meieriprodukter? Bruk smør, fløte og vanlig sjokolade du liker