Sunne energibarer
Disse barene sørger for at du holder energinivået oppe! Oppskriften gir ca. 16 stk.
Oppskrift av: Mette Lindgren
Ingredienser
130 g
havregryn1 ss
hvetemel30 g
rosiner0.5 ts
salt40 g
sesamfrø40 g
Gresskarkjerner50 g
solsikkekjerner50 g
Hakkede mandler1 ts
kanel5 ts
olivenolje60 g
Flytende honning1 stk
egg1.5 dl
vannLitt havsalt flak (Maldon) til dekorering
2.5 ss
honning til dekoreringSlik gjør du det:
Sett ovnen på 180 grader. Legg bakepapir på to bakebrett.
Rør sammen all de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Visp sammen de våte ingrediensene i en annen bolle.
Hell det våte i det tørre og rør tiil alt er godt blandet. La det stå å svelle i 10 min.
Bruk en stor spiseskje og form til 16 flate, runde kjeks. Strø litt havsalt og ringle litt honning over.
Stek i 12-15 min til de har fått gyllen farge. La de avkjøles 5 min på stekebrettet før du legger dem å en rist.