Suppe på pinnekjøtt
En pinnekjøttsuppe ringer julen inn på en fin måte. Ja, for pinnekjøtt er for godt til å bare serveres én gang i jula.
Christopher Sjuve
1440 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 kg
pinnekjøtt2 dl
linser1 stk
løk2 stk
rød chili5 fedd
hvitløk2 stk
tomatboks2 ss
sitron skall (bare det gule)2 ss
finrevet ingefær1 ss
kanel (eventuelt)1 ts
kardemomme (eventuelt)Slik gjør du det:
Legg pinnekjøttet i bløtt over natten.
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Finhakk chili. Ha alt i en stor kjele. Fres alt i godt med olje noen minutter. Ha i den finrevne ingefæren.
Tilsett tomatene. Ha i pinnekjøttet (og eventuelt krydder). Etterfyll med vann og la det koke i omtrent to timer under lokk. Vend godt rundt med jevnemellomrom så det ikke svir seg.
Når pinnekjøttet er mørt, ha i linsene og la det bli gjennomvarmt (her brukes linser som er ferdig til bruk. Du kan bruke tørkede også om du legger dem i vann over natten. Beregn lenger koketid på linsene i så fall).
Server med masse fersk koriander og revet sitronskall.
Oppskriften på pinnekjøtt bygger på den fine Matbloggens pinnekjøttsuppe.