Tahini saus
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
10 minutter
Saus, dressinger og marinaderIngredienser
4 porsjoner
700 g
blomkålbuketter2 ss
linfrøFor veganmajones
2 ss
tahini0.5 ts
salt1 ss
sitronsaft1 ts
spisskum60 ml
olivenolje4 ss
tahini2 ss
urter, friske0.5 fedd
hvitløkSlik gjør du det:
Ha tahini i en bolle. Ha i urtene, sitronsaften og hvitløk (om du bruker det) samt litt salt og pepper.
Ha i en spiseskje kaldt vann og rør godt med skjeen. Når det er blandet, ha i en spiseskje vann til og rør igjen. Det er viktig å tynne ut tahinien litt og litt, eller så vil den fort klumpe seg og bli vanskelig å reparere.
Du ser at tahinien gradvis blir mindre kornete, men fortsett til den får den konsistensen du ønsker. Noen liker den tykk (som dipp) og andre tynnere (som en saus).
Servér med grønnsaker (for eksempel gulrot, brokkoli, grønne bønner, aubergine, squash eller agurk). Eller som en dressing i salater.