Tarteletter med sjokolade, vaniljekrem og bær
Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
KakeIngredienser
0.5 pl
sjokolade, mørkMørdeig
125 g
usaltetsmør, mykt250 g
hvetemel100 g
melis4 stk
egg0.5 ts
saltVaniljekrem
4 dl
helmelk1.5 dl
fløte100 g
sukker1 stk
vaniljestang7 stk
eggeplomme1 ss
maisennaSlik gjør du det:
Smøret må være mykt, men ikke smeltet. Del det i terninger. Tilsett ca 1/4 av hvetemelet (NB, resten av melet skal tilsettes mot slutten), melis, tempererte egg og salt og elt sammen. Tilsett resten av hvetemelet og bland sammen til en glatt deig. Ikke arbeid deigen for mye. Dekk til deigen og sett den kaldt i kjøleskapet i ca 2 timer. Kjevle den ut til en tynn leiv 2-3 mm tykkelse. Legg den over i små tartelettformer (se tips) og klem den til slik at formen fylles. Sett på stekebrett og stek på midterste rille i varm stekeovn 160 ºC i 12-15 min. Avkjøl på rist og ta tartelettene ut av formen. Smelt mørk sjokolade og pensle tartelettene inni med den smeltede sjokoladen. Gir god smak og hindrer at tartelettene blir myke når de fylles. Vaniljekrem Bland sammen melk, fløte, sukker og vaniljestang i en kasserolle og kok opp. Bland sammen eggeplommer, melk og maisennamel i en bolle, hell den varme melk- og fløteblandingen over den kalde eggeblandingen, mens du rører godt hele tiden.. Sil blandingen tilbake i kasserollen, kok opp, rør godt hele tiden. Avkjøl. Ved servering, fyll vaniljekrem i tartelettene. Legg over friske bær. Tips: Tartelettformer fås kjøpt i kjøkkenutstyrsbutikker. Sandkakeformer kan brukes, eller godt smurte små ildfaste porsjonsformer eller kopper som tåler stekeovn. Pass bare på at det er enkelt å ta tartelettene ut av formene. Dekk ev bunnen med bakepapir.