Thailandsk rekeomelett

Thailandsk rekeomelett

Oppskrift av: Art of Taste

Ingredienser

4 porsjoner

4 stk

egg

4 ss

vann

500 g

reker

1 fedd

hvitløk

0.5 stk

chili, rød

0.5 stk

purre

2 ts

olje

0.5 ts

salt

0.5 ts

sukker

Slik gjør du det:

Start med fyllet. Rens rekene. Finhakk hvitløken. Splitt opp chilipepperen og skrap ut frø og skillevegger. Finhakk fruktkjøttet. Finsnitt purren. Fres hvitløk, chilipepper, purre og sitronskall raskt i oljen. Rør inn rekene og smak til med salt og eventuelt litt sukker. Visp sammen egg, vann og en anelse salt. Varm olje i en stekepanen og hell omelettrøren i. Rør langs bunnen av stekepannen slik at ustekt røre renner ned og omeletten blir jevnt stekt. La omeletten stivne uten å røre de siste minuttene. Det skal ikke ta mer enn 5 minutter å steke en omelett. Server omeletten nystekt med rekefyllet.