Thailandsk rekeomelett
Oppskrift av: Art of Taste
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
4 stk
egg4 ss
vann500 g
reker1 fedd
hvitløk0.5 stk
chili, rød0.5 stk
purre2 ts
sitronskall, revet2 ts
olje0.5 ts
salt0.5 ts
sukkerSlik gjør du det:
Start med fyllet. Rens rekene. Finhakk hvitløken. Splitt opp chilipepperen og skrap ut frø og skillevegger. Finhakk fruktkjøttet. Finsnitt purren. Fres hvitløk, chilipepper, purre og sitronskall raskt i oljen. Rør inn rekene og smak til med salt og eventuelt litt sukker. Visp sammen egg, vann og en anelse salt. Varm olje i en stekepanen og hell omelettrøren i. Rør langs bunnen av stekepannen slik at ustekt røre renner ned og omeletten blir jevnt stekt. La omeletten stivne uten å røre de siste minuttene. Det skal ikke ta mer enn 5 minutter å steke en omelett. Server omeletten nystekt med rekefyllet.