Purre

Purre

Foto: colourbox

Purre er lange og tynne løkstengler som sprer seg i grønne toppblader. Hele planten kan spises, men den grønne og den hvite delen har litt ulike egenskaper. Den hvite delen er den møreste og ofte betraktet som den beste. Den spises ofte rå. Den grønne delen bør derimot kokes og brukes ofte i kremet fiskesuppe, lapskaus og ikke minst i kraft og fonder.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

1.6 g (29 %)

Fett

0.2 g (3 %)

Karbohydrat

3.6 g (66 %)

Alle næringsstoffer

Vann

87 g

Kilojoule

118 kJ

Kilokalorier

28 kcal

Protein

1.6 g

Fett

0.2 g

Mettet

0 g

Trans

0 g

Enumettet

0 g

Flerumettet

0.1 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

3.6 g

Stivelse

0 g

Mono+Disakk

3.6 g

Sukker

0 g

Kostfiber

2.8 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

406 µg

Vitamin A

34 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.8 alfa-TE

Tiamin

0.05 mg

Riboflavin

0.03 mg

Niacin

0.5 mg

Vitamin B6

0.25 mg

Folat

87 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

16 mg

Kalsium

52 mg

Jern

0.8 mg

Natrium

3 mg

Kalium

316 mg

Magnesium

13 mg

Sink

0.3 mg

Selen

0 µg

Kobber

0.05 mg

Fosfor

41 mg

Vi har 282 oppskrifter med Purre