Tiramisu
Christopher Sjuve
90 minutter
DessertIngredienser
Sukkerbrød
5 stk
egg150 g
sukker150 g
hvetemel, siktet1 ts
bakepulverDynking
1 dl
kaffe, sterk1 ss
kakaoOstekrem
4 pl
gelatin6 stk
egg1.5 dl
melis250 g
mascarpone3 ss
cognac0.25 stk
appelsin, finrevet skall0.25 stk
sitron, revet skall0.5 dl
kokendevannSlik gjør du det:
Tiramisu kan du lage i porsjonsglass eller i en stor bolle. Sukkerbrød Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen til alt melet er fordelt. Husk melet i bunnen også. Hell røren i en smurt springform, ca. 24 cm. i diameter. Sett formen nederst i stekeovnen ved 160 °C og stek i ca. 40 minutter. La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle (som ikke loer) til sukkerbrødet er kaldt. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Pisk eggedosis av eggeplommmene og melisen. Bland inn Mascarponeost (eventuelt kremost), konjakk og revet appelsin- og sitronskall. Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet. Smelt dem i kokende varmt vann og hell det i ostekremen under omrøring. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i ostekremen. Sett kaldt i 10 minutter. Legg biter av dynket sukkerbrød, ostekrem og kakaodryss lagvis. Pynt med kakao og sjokolade på toppen. La desserten stå kjølig og trekke en stund før servering.