Tiramisu
Nydelig og klassisk, italiensk dessert!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
6 porsjoner
3 stk
eggeplommer3 ss
sukker250 g
mascarponeost3 stk
Eggehviter20 stk
fingerkjeks3 dl
kald espressokaffe2 ss
konjakk4 ss
kakaoSlik gjør du det:
Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig. Tilsett mascarponeost og rør blandingen glatt.
Pisk eggehvitene stive og bland dem med ostekremen.
Dypp fingerkjeksene raskt i kaffen, blandet med konjakk (pass på så de ikke blir for bløte) og dekk en glassform med et lag fingerkjeks.
Bre over halvparten av kremen og dryss over kakao med en sikt.
Dypp resten av fingerkjeksene, en om gangen, i kaffen og legg over kremen. Legg et nytt lag med krem og dryss kakao på toppen.
Sett kjølig minst en time før servering.
TIPS: Konjakk kan selvsagt droppes.