Tradisjonell rekecocktail
Rekecocktail er en tradisjonell engelsk måte å bruke reker på. Det er alltid en rosa saus, reker og sprø salat blant ingrediensene. Variasjonene ligger i tillegg av grønnsaker og smakstilsetting på sausen.
Christopher Sjuve
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
400 g
reker, pilledeSaus
3 ss
kremfløte3 ss
majones3 ss
tomatketchup1 ts
worchestershiresaus1 stk
sitronSlik gjør du det:
Pisk kremen lett. Bland krem, majones og ketchup. Smak til med worcestershiresaus. Ha i sitronsaft til sausen får passelig konsistens. Rens rikelig med sprø salat og fyll opp i litt høye glass. Bland rekene i sausen og smak til med salt, pepper og paprika. Fordel rekeblandingen over salaten og pynt med en stor reke med skall. Dryss litt grovkvernet pepper og paprika over. Server straks med tynne skiver mørkt brød og sitronbåt til å presse over.