Troikakake

Troikakake

Superpopulær Troikakake som lages i liten langpanne!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Nøttebunn

3 stk

Eggehviter

150 g

sukker

Marsipanlag

200 g

marsipan

Trøffelkrem

Gele

3 dl

vann

Sjokoladeglasur

150 g

sjokolade

Slik gjør du det:

Nøttebunn: Pisk eggehvitene nesten stive. Tilsett litt og litt sukker og visp vdere til en blank og luftig masse. Hakk hasselnøttene fint og tilsett i de piskede eggehvitene. Ha røren i en bakepapirkledd langpanne (20 x 25 cm) og sted på nederste rille ved 175 grader i ca. 20 min. Avkjøles i formen.
Trøffelkrem: Kok opp fløte og tilsett grovhakket sjokolade. Trekk kjelen til side og rør i blandingen til sjokoladen er smeltet. Sett sjokoladefløten i kjøleskapet noen timer, helst til dagen etter. Pisk opp blandingen til krem og bre halvparten av kremen over nøttebunnen.
Kjevle marsipanen til en leiv like stor som nøttebunnen og dekk kaken med marsipan.
Bre resten av trøffelkremen over marsipanen.
Gele: Kok opp vann og rør inn gelepulveret. Avkjøl. Når geleen er avkjølt og like før den stivner, helles den forsiktig over trøffelkremen. Sett kald i minst 3 timer.
Ønsker du et tykkere lag gele, kan du bruke to pakker gele og 6 dl vann.
Sjokoladeglasur: Smelt sjokolade over vannbad. Tilsett kokosfett for å gjøre sjokoladen tynnere. Avkjøl noe. Hell glasuren forsiktig over kaken. Sett kaldt.
Skjær kaken i passe konfektstykker og pynt med friske bringebær.