Vaniljeboller
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
BakverkIngredienser
50 g
gjær3 dl
kald lettmelk0.75 dl
sukker2 stk
egg150 g
smeltet, avkjøltsmør12 dl
hvetemelFyll 1
4 dl
vaniljekremFyll 2
75 g
smør, mykt1.5 dl
melisSlik gjør du det:
24 "boller" Rør gjæren ut i den kalde melken, tilsett sukker, egg, smør og mesteparten av hvetemelet. Arbeid sammen til en smidig deig. Tilsett mer mel om nødvendig. La deigen hvile 15 min. Gjør klar fyll 2. Ta deigen opp på et bakebord og del den i to. Kjevle den ene delen ut til et rektangel ca 30x40 cm og legg i en passende langpanne dekket med bakepapir. Smør vaniljekremen over deigen. Kjevle resten av deigen til et rektangel og smør over fyll 2 (smør og melis). Rull sammen fra langsiden og skjær i skiver (24 stk) som til kanelboller. Legg skivene over deigbunnen i langpannen. Dekk til og la heve ca 1 time. Varm stekeovnen til 200 °C. Pensle vaniljebollene med egg og stek på nederste rille i ca 25 min. Avkjøl og glaser med melisglasur.