Vaniljeiskrem

Vaniljeiskrem

Lag din egen vaniljeiskrem!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

250 ml

melk

150 g

sukker

500 ml

kremfløte

1 ts

Vanilla bean paste

Slik gjør du det:

Hellmelk og sukker i en kjele.
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Både stang og frø has i kjelen.
Gi melken et oppkok. Rør litt i det slik at du er sikker på at sukkeret blir oppløst.
I en annen bolle heller du kremfløte, og setter en sikt over bollen.
I en annen bolle pisker du alle eggeplommene og vanilla bean paste (kan sløyfes). Fjern vaniljestangen fra den varme melken og hell melkeblandingen i eggedosisen under omrøring, litt om gangen.
Hell så alt tilbake i kjelen og rør over svak varme til det begynner å tykne.
Pass på at det ikke koker, da vil det skille seg og bli eggerøre.
Vaniljesausen er ferdig når du dypper en skje i den og vaniljesaus kleber fast på den
Hell vaniljesausen over i sikten og i bollen med kremfløte, og rør det godt sammen.
Sett bollen så i en stor bolle med iskaldt vann og rør til det er helt avkjølt.
Dekk bollen til og sett kald natten over.