Vaniljekake i langpanne
Nydelig og saftig kake med vaniljesmak.
Hanna Sundquist
Ingredienser
230 stk
sukker3 stk
Store egg1 ts
Vaniljeekstrakt280 g
mel2 ts
bakepulver0.75 ts
natron250 ml
Rømme eller surmelk5.5 dl
vaniljekrem3 dl
kremfløtePekannøtter og kokos
Slik gjør du det:
Pisk smør og sukker fluffy, tilsett et egg om gangen og ved siste egg tilsetter du vaniljeekstrakt.
Sikt inn mel, bakepulver og natron. Tilsett rømme eller surmelk og miks til alt er godtblandet.
Bland det forsiktig sammen på laveste hastighet eller med slikkepott.
Legg bakepapir i en langpanne, og bre røren utover.Stek det hele på 180 grader i 30 minutter.
La kaken avkjøles.
Leggkokos og pekannøtter på et bakebrett og sett det i ovnen på 180 grader i cirka 10 minutter.
Jeg brukte75 gram kokos og 75 g pekannøtter.
Bre vaniljekremen over kakebunnen. Pisk så kremfløte og bre den over også.
Jeg drysser over ristet kokos og pekannøtter, og i tillegglitt sjokolade....