Vaniljekake med lune bringebær
Søt vaniljekrem og friske bringebær er en uslåelig kombinasjon!
Oppskrift av: Morten Øverbye
60 minutter
Ingredienser
Kakebunn
250 g
hvetemel150 g
smør175 g
sukker2 ts
vaniljesukker2 ts
bakepulver2 stk
eggeplomme400 g
bringebærVaniljekrem
4 stk
eggeplomme0.5 l
fløte100 g
sukker35 g
maisenna1 stk
vaniljestangSlik gjør du det:
Lag først vaniljekrem
Visp sammen eggeplommer, maisennamel og sukker i en bolle.
Ha fløte (du kan bytte ut litt eller altav fløten med melk) i en kjele. Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene og ha alt i kjelen. Kok opp.
Ha litt av den kokende væsken over eggeblandingen mens du rører kraftig. Ha deretter alt tilbake i kjelen, og rør kraftig til blandingen tykner.
Ha kremen over i en form med stor bunn og ta ut vaniljestangen. Avkjøl hurtig. Du må gjerne røre underveis for å få ned temperaturen.
Lag kakebunnen
Bland sammen alt det tørre. Del smøret i biter og ha det i det tørre sammen med eggeplommene. Bruk hendene og kna det sammen. Grisete, ja, men litt deilig også!
Trykk 2/3 av deigen ut i bunnen av en rund kakeform. Ha over vaniljekremen og fordel utover bunnen. Smuldre resten av kake-deigen over til slutt. Stekes på 180 grader i ca 45 minutter.
Ha bringebærene over i en ildfast form. Strø over litt melis og kanel etter eget ønske. Sett formen med bærene inn sammen med kaken de siste ti minuttene. Server gjerne kaken med is og revet sjokolade