Vaniljeostekake

Vaniljeostekake

Smaker nesten som vaniljeiskrem!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen
240 minutter
Kake

Ingredienser

Bunnen:

2 ss

sukker

Ostefyll:

285 g

sukker

2 ss

Vaniljepaste

4 stk

egg

150 g

rømme

Slik gjør du det:

Lag bunnen ved å blande kjeks med sukker og smeltet smør. Pensle selve formen med litt smeltet smør. Hell kjeksblandingen i formen (26 cmi diameter), press den ned og opp mot kantene med hjelp av en kopp eller en annen flat gjenstand. Sett bunnen kaldt 10 minutter i fryseren, og stek den så på 180 grader i 10 minutter. Avkjøles.
Fyllet: Ha sukker og kremost i en miksebolle, kremosten skal være romtemperert. Miks sukker og kremost godt sammen, men ikke for mye.
Tilsett ett egg om gangen, men ikke miks lenger enn at du ser at den blir borte i røren.
Tilsett vanilje-paste og rømme, og blant det lett med en slikkepott.
Hell blandingen over kjeksbunnen.
Sett det hele i en forvarmet ovn på 100 grader i tre timer.
Avkjøl helt og sett den så kaldt i åtte timer. Så er det bare å nyte et lite stykke og dele med andre rundt deg.
Jeg dekorerer toppen av hvert stykke med litt kremfløte og topper det så med en jordbærmalteser. Du kan selvfølgelig også bruke ekte jordbær.