Verdens beste med bringebær
Herlig sommervri av "Verdens beste".
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
150 g
smør125 g
sukker150 g
hvetemel1 ts
bakepulver5 stk
eggeplommer5 ss
melk5 stk
Eggehvitter180 g
sukker100 g
Hakkede mandlerFyll
1 pk
Vaniljekrem (5 dl)2 dl
fløte2 ts
vaniljesukker1 kurv
bringebærSlik gjør du det:
Rør smør og sukker til det er lyst og luftig.
Skill eggehviter fra eggeplommer.
Tilsett hvetemel, bakepulver, eggeplommer og melk.
Dekk langpannen med bakepapir og bre deigen utover i et jevnt lag.
Visp eggehviter til halvstiv konsistens.
Tilsett litt og litt sukker til det blir helt stivt.
Fordel massen over deigen og dryss på mandlene.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Avkjøles.
Del kaken i to like deler.
Legg den ene delen på kakefatet med marengssiden opp.
Bland vispet kremfløte og vaniljesukker i vaniljekremen og dekk kremen på bunnen med en slikkepott.
Fordel bringebær over og legg den andre kakedelen oppå med marengssiden opp.