Verdens beste med bringebær

Verdens beste med bringebær

Herlig sommervri av "Verdens beste".

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

  • 150 g

    smør
  • 125 g

    sukker
  • 150 g

    hvetemel
  • 1 ts

    bakepulver
  • 5 stk

    eggeplommer
  • 5 ss

    melk
  • 5 stk

    Eggehvitter
  • 180 g

    sukker
  • 100 g

    Hakkede mandler
  • Fyll

  • 1 pk

    Vaniljekrem (5 dl)
  • 2 dl

    fløte
  • 2 ts

    vaniljesukker
  • 1 kurv

    bringebær
  • Slik gjør du det:

    Rør smør og sukker til det er lyst og luftig.
    Skill eggehviter fra eggeplommer.
    Tilsett hvetemel, bakepulver, eggeplommer og melk.
    Dekk langpannen med bakepapir og bre deigen utover i et jevnt lag.
    Visp eggehviter til halvstiv konsistens.
    Tilsett litt og litt sukker til det blir helt stivt.
    Fordel massen over deigen og dryss på mandlene.
    Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter.
    Avkjøles.
    Del kaken i to like deler.
    Legg den ene delen på kakefatet med marengssiden opp.
    Bland vispet kremfløte og vaniljesukker i vaniljekremen og dekk kremen på bunnen med en slikkepott.
    Fordel bringebær over og legg den andre kakedelen oppå med marengssiden opp.