Verdens beste

Verdens beste

Oppskriften passer til en stor langpanne.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Kakebunn:

  • 150 g

    sukker
  • 150 g

    Smør/margarin
  • 150 g

    hvetemel
  • 5 stk

    eggeplommer
  • 4 ss

    melk
  • 1 ts

    bakepulver
  • Marengs:

  • 5 stk

    Eggehviter
  • 200 g

    sukker
  • Hakkede mandler
  • Fyll:

  • 1 pk

    Romfyll/vaniljekrem
  • 2.5 dl

    kremfløte
  • Slik gjør du det:

    Rør sukker og smør lett og luftig. Tilsett eggeplommer, hvetemel, melk og bakepulver. Kle en stor langpanne med bakepapir. Fordel deigen i et jevnt lag utover.
    Pisk eggehviten til stivt skum med sukker og bre marengsen over deigen i langpannen. Dryss over hakkede mandler.
    Sett kaken i ovn på nederste rille og stek ved 180 C.
    Når marengstoppen er gyllen, er kaken ferdig stekt.
    Avkjøl kaken i langpannen. Lag romfyllet som angitt på pakken og rør det forsiktig sammen med stivpisket kremfløte. Del langpannekaken i to like deler og legg disse sammen med romkremen i et jevnt, tykt lag i mellom.