Verdens beste
Oppskriften passer til en stor langpanne.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Kakebunn:
150 g
sukker150 g
Smør/margarin150 g
hvetemel5 stk
eggeplommer4 ss
melk1 ts
bakepulverMarengs:
5 stk
Eggehviter200 g
sukkerHakkede mandler
Fyll:
1 pk
Romfyll/vaniljekrem2.5 dl
kremfløteSlik gjør du det:
Rør sukker og smør lett og luftig. Tilsett eggeplommer, hvetemel, melk og bakepulver. Kle en stor langpanne med bakepapir. Fordel deigen i et jevnt lag utover.
Pisk eggehviten til stivt skum med sukker og bre marengsen over deigen i langpannen. Dryss over hakkede mandler.
Sett kaken i ovn på nederste rille og stek ved 180 C.
Når marengstoppen er gyllen, er kaken ferdig stekt.
Avkjøl kaken i langpannen. Lag romfyllet som angitt på pakken og rør det forsiktig sammen med stivpisket kremfløte. Del langpannekaken i to like deler og legg disse sammen med romkremen i et jevnt, tykt lag i mellom.