Verdenskjent ostekake med gresskar
Todd Wilburs lune gresskarostekake er en bestselger hos amerikanske The Cheesekace Factory.
Gry Catinka Wold
120 minutter
KakeIngredienser
4 porsjoner
125 g
smør250 g
hvetemel30 g
sukker2 stk
eggeplommer2 ss
vann, kaldt3 pl
kokesjokolade, mørk4 stk
egg1.5 dl
sukker1 dl
sirup, lys0.5 dl
smør, smeltet2 klype
salt3.5 dl
Smuler av Bixit eller annen søt fullkornkjeks5 ss
smør, smeltet2.5 dl
sukker1 ss
sukker680 g
kremost1 ts
Vanilje2.5 dl
Gresskarkjøtt eller gresskarpurè3 stk
egg0.5 ts
kanel0.25 ts
muskat0.25 ts
allehånde1 beger
kremfløte1 neve
Hakkede nøtter, valgfrittSlik gjør du det:
1. Forvarm ovnen til 175 grader
2. Lag bunnen ved å røre sammen kjekssmulene med det smeltede smøret og 1 ss sukker i en bolle. I originaloppskriften brukes Graham Crackers, en søt fullkornkjeks.
3. Rør om til alle smulene er dekket med smør.
4. Legg folie rundt ytterkanten av en 20 cm springform, slik at den dekker litt opp på sidene.
5. Kle bunnen med smulene og trykk dem to tredeler opp innsiden av formen.
6. Stek kakebunnen i fem minutter, la den hvile til resten er klart.
7. Bland kremost, 2.5 dl sukker og vailje i en stor bolle, bruk en håndmikser for glattest mulig resultat.
8. Ha i resten av ingrediensene (unntatt krem), bland godt til røren er jevn og fin.
9. Stekes i ovnen i 60-70 minutter til overflaten blir gyllen. Ta den ut så den avkjøles til romtemperatur, før du setter den i kjøleskapet.
10. Når kaken er ferdig stivnet og avkjølt, er den klar til å serveres med krem og eventuelt en neve hakkede nøtter etter smak.