Verdenskjent ostekake med gresskar

Verdenskjent ostekake med gresskar

Todd Wilburs lune gresskarostekake er en bestselger hos amerikanske The Cheesekace Factory.

Gry Catinka Wold
120 minutter
Kake

Ingredienser

4 porsjoner

125 g

smør

250 g

hvetemel

30 g

sukker

4 stk

egg

1.5 dl

sukker

2 klype

salt

3.5 dl

Smuler av Bixit eller annen søt fullkornkjeks

2.5 dl

sukker

1 ss

sukker

680 g

kremost

1 ts

Vanilje

2.5 dl

Gresskarkjøtt eller gresskarpurè

3 stk

egg

0.5 ts

kanel

0.25 ts

muskat

0.25 ts

allehånde

1 beger

kremfløte

1 neve

Hakkede nøtter, valgfritt

Slik gjør du det:

1. Forvarm ovnen til 175 grader
2. Lag bunnen ved å røre sammen kjekssmulene med det smeltede smøret og 1 ss sukker i en bolle. I originaloppskriften brukes Graham Crackers, en søt fullkornkjeks.
3. Rør om til alle smulene er dekket med smør.
4. Legg folie rundt ytterkanten av en 20 cm springform, slik at den dekker litt opp på sidene.
5. Kle bunnen med smulene og trykk dem to tredeler opp innsiden av formen.
6. Stek kakebunnen i fem minutter, la den hvile til resten er klart.
7. Bland kremost, 2.5 dl sukker og vailje i en stor bolle, bruk en håndmikser for glattest mulig resultat.
8. Ha i resten av ingrediensene (unntatt krem), bland godt til røren er jevn og fin.
9. Stekes i ovnen i 60-70 minutter til overflaten blir gyllen. Ta den ut så den avkjøles til romtemperatur, før du setter den i kjøleskapet.
10. Når kaken er ferdig stivnet og avkjølt, er den klar til å serveres med krem og eventuelt en neve hakkede nøtter etter smak.