Vietnamesiske vårruller
Christopher Sjuve
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
12 stk
tørkede ris flak4 dl
olje til fritering500 g
kjøttdeig av svin1 stk
liten løk1 stk
stilk stangselleri1 stk
gulrot2 stk
vårløk1 ts
ingefær, malt0.25 ts
muskat, malt0.5 ts
pepper1 ss
karri1 ts
chilipulver1 ss
sitronsaft1 ss
sesamolje1 ts
salt1 stk
eggeplommeSlik gjør du det:
Finhakk løk, stilkselleri, gulrot, vårløk og koriander. Bland dette godt sammen med kjøttet og resten av ingrediensene, unntatt eggeplommen. La kjøttdeigen trekke smak i ca. 1/2 time. Dypp risflakene i varmt vann, legg de på et vått kjøkkenhåndkle. Legg to skjeer av fyllet diagonalt på hvert risflak. Brett begge kantene over blandingen og fold over. Sørg for at blandingen ikke kommer ut. Lim skjøtene med pisket eggeplomme. Varm olje i en wok eller kjele til olje holder en temperatur på ca. 180 grader. Legg en og en vårrull forsiktig i den varme oljen. Stek rullene i ca. 4 minutter til de er gylne. Ta opp rullene med en hullsleiv eller klype og la de renne av seg på et papirhåndkle. Vårrullene dyppes i en dip og spises med hendene. Tips: Risflak får man tak i på de fleste store dagligvareforretninger. Du kan også erstatte de med filoflak.