
Vinbladruletter
Oppskrift av: Helen Flink
180 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
250 g
vinblader2 fedd
grovhakket hvitløk4 dl
vann0.5 dl
sitron, pressetTil fyllet:
0.75 dl
ris300 g
malt lam eller karbonadedeig1
finhakket tomat1 ss
finhakket løk3 ss
finhakket stangselleriSlik gjør du det:
La de hermetiske vinbladene ligge i varmt vann i ca. 20 minutter. Skyll dem siden er par ganger i kaldt vann. Kok risen i ca. 5 minutter og skyll den i kaldt vann. Bland alle ingrediensene til fyllet. Legg et par ts av fyllet på hvert blad og pakk dem inn i ruletter. Spar en håndfull vinblad. Legg de ekstra vinbladene i bunnen av et kokekar. Legg rulettene på bladene med skjøten ned. Fordel den grovhakkede hvitløken, sitronsaften, vann, samt salt og pepper over rulettene. Plasser en flat tallerken oppå rulettene slik at de ikke åpner seg under kokingen. La rulettene koke på lav varme i ca. 1 ½ time, tilsett litt vann av og til. Kan også serveres kalde.