Vingelé med frukt
Oppskrift av: Aase Strømstad
1440 minutter
DessertIngredienser
Slik gjør du det:
Frisk ananas, kiwi, papaya og fiken inneholder et enzym som gjør at gelatin ikke stivner. Disse fruktene kan derfor ikke brukes friske i desserten. Hvis de derimot er varmebehandlet, for eksempel hermetisert, kan de brukes. Kok opp vann med saft og det gule skallet av sitron, samt sukker. Tørre gelatinplater som er klippet i strimler kan være med fra begynnelsen. De bløtes og smelter under oppvarmingen. Tilsett vinen og sil blandingen. Rens og skjær frukt i terninger, tørk den i husholdningspapir. Bland frukten i geleen når den er avkjølt og så vidt begynne å tykne. Hell geleen i form, som er vætet i kaldt vann. Sett den kaldt så geleen stivner, gjerne natten over. Hvelv geleen. Dypp formen et øyeblikk i varmt vann og løsne den langs kanten av formen med en spiss kniv. Hvelv den over på serveringsfat. Det er en god idé å skylle fatet i kaldt vann. Hvis geleen ikke hvelves skjevt på fatet, kan den skyves så den kommer midt på når fatet er fuktig. Server geleen med eggekrem, vaniljesaus eller råkrem.