Oppskrifter med Basilikum
Basilikum passer til de fleste matretter, men er spesielt godt i salater, tomatretter, grønnsaksretter, sauser, marinader, fisk, fjørfe og pastaretter. Spesielt godt passer basilikum sammen med tomat, men også sammen med løk og hvitløk. Nytes helst rå, koking gjør at basilikumen mister mye av smaken. Basilikum skal være frisk i fargen, bladene hele, saftige og sterkduftende. Den skal ikke være slapp og tørr, eller ha visne blader eller stilker. Basilikum tåler kulde dårlig. Sorte blader tyder på kuldeskade.
Vit hva du spiser
Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.
+ Se alt næringinnholdNæringsinnhold pr. 100g
30.0 kcal 126.0 kJ
Fett 0.7 g (13 %)
Herav 0.0 g mettede fettsyrer
Karbohydrat 1.2 g (24 %)
Herav sukkerarter 1.2 g (mono og disakkarider)
Protein 3.1 g (62 %)