Foto: Iril Kolle

© Foto: Iril Kolle

Oppskrifter med Basilikum

Basilikum passer til de fleste matretter, men er spesielt godt i salater, tomatretter, grønnsaksretter, sauser, marinader, fisk, fjørfe og pastaretter. Spesielt godt passer basilikum sammen med tomat, men også sammen med løk og hvitløk. Nytes helst rå, koking gjør at basilikumen mister mye av smaken. Basilikum skal være frisk i fargen, bladene hele, saftige og sterkduftende. Den skal ikke være slapp og tørr, eller ha visne blader eller stilker. Basilikum tåler kulde dårlig. Sorte blader tyder på kuldeskade.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

30.0 kcal   126.0 kJ

Fett 0.7 g (13 %)

Herav 0.0 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 1.2 g (24 %)

Herav sukkerarter 1.2 g (mono og disakkarider)

Protein 3.1 g (62 %)

Les mer om BasilikumSe alle artikler med emne Basilikum

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold