Raske agurk- og avocado nori-ruller

Raske agurk- og avocado nori-ruller

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Ha alle ingrediensene klare og målt opp I fire separate deler før du begynner, og ha en liten skål eller et glass med vann lett tilgjengelig.
Legg et arknori sjøgress på et rent og tørt kuttebrett, med den skinnende delen vendt ned og den lengste kanten nærmest deg.  
Start fra venstre og legg agurkene I overlappende rekker på noriarket, la 3 cm noriark ligge åpen som en margin på høyre side. 
Dryss med sesam og malt chilipulever, hvis du velger å bruke dette.
Hvis du bruker tahini saus eller cashew ost, dryss eller smør dette over agurken.
Hvis du bruker rødbeter eller salatblader, legg disse I enkle lag på toppen av agurken. 
Legg fyllet av avokado, tofu, spirer, urter, mango ogjicama i et jevn, vertikalt mønster, omkring 5 cm fra venstre kant.  
Roter skjærebrettet en kvart gang (klokkevist), slik at den tomme stripen av nori er lengst fra deg. Bruk begge hender mens ru roller arket fra kanten nærmest deg, over fyllet og rull det tettvidere bort fra deg. 
I det du kommer til den tomme stripen av noriarket, dypp fingertippene I glasset med vann og smør det utover noriarket, slik at det vil feste seg.
Sett rullen til side med sesamsiden ned, og repeter med de gjenværende ingrediensene slik at du kan lage tre til. 
Del i halv eller tykkere biter ved hjelp av en skarp kniv. Server med soya saus til dipping.