Avokado- og tofukompott med stekte reker
Christopher Sjuve
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
2 porsjoner
1 stk
avokado50 g
tofu1 ss
japansk majones6 stk
store reker med skall50 g
tobikorogn3 cl
lys ris eddik5 cl
olivenoljeDressing:
1 ss
soyasaus1 ts
mirinSlik gjør du det:
Avokadoen og tofuen skjæres i små terninger og vendes sammen med majones og yuzu- eller limesaft. Smak til med salt, pepper og wasabi. Rens rekene - ta vare på skallet. Rekevinaigrette: Rekeskallene sauteres i en gryte, sammen med litt gulrot, purre, selleri og løk. Tilsett fiskefond eller vann så det dekker. Sil av når det har kokt i ca. 10 min. Fonden reduseres til en kraftig saus og kjøles ned. Sausen blandes med riseddik og olivenolje til det blir en tykk masse. Smak til med salt og pepper. Rekene stekes i litt olje i en varm panne. Krydre med salt og pepper etter steking. Vend rekene deretter i litt temperert yuzodressing. Legg avokadokompotten som en "pute" på en flat tallerken. Legg rekene oppå. Fordel rekevinaigretten rundt. Pynt med tobikorogn.